Korrelkalk

Vorige Artikel 5 van 5
€ 8,35 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

KORRELKALK MET 15 % MgO

Deze natuurlijke kalk is speciaal ontwikkeld voor gazon en sier- of moestuin. Door de gebruiksvriendelijke korrelvorm is een goede verdeling goed mogelijk. Strooien kan zowel met de hand gebeuren als met de strooier.


Verpakking: 25KG

 

Korrelkalk reguleert de zuurtegraad van de bodem en voorkomt daarmee verzuring. De juiste zuurgraad is belangrijk voor de goede ontwikkeling van al uw planten, struiken en bomen. Het stimuleert de ontwikkeling van micro-organismen in de bodem en verhoogd zo de bodemvruchtbaarheid. Het bevorderd de opname van noodzakelijke voedingselementen zoals stikstof, fosfaat, kalium en magnesium.
Korrelkalk bevat zelf ook 15 % magnesium. Dit bevordert de aanmaak van bladgroen waardoor gazon en planten een mooie groene kleur krijgen.

U kunt het hele jaar door kalk strooien, maar het beste werkt een bekalking in het voor- en najaar. Het liefst als er regen in aantocht is, zodat de kalk meteen oplost en in de grond doordringt. Gelijkmatig verspreiden en op losse grond goed inharken.

Als de zuurtegraad van de bodem zich op een goed niveau bevindt, moet er jaarlijks 5 tot 10 kg gekorrelde kalk per 100 m² gegeven worden als onderhoudsbekalking. Op deze wijze blijft de zuurgraad op peil. Bij een te zure bodem is eenmalig een dubbele dosering aanbevolen.

 

 

 

© 2014 - 2022 vandewisnarehoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel