Vlas zuivere lemen

Artikel 1 van 4 Volgende
€ 5,90 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 7 dagen.

VLASSTROOISEL (ZUIV.LEMEN) 280 LTR.

Hèt ideale strooisel voor paardenboxen en rundveestallen

 

Vlas is een optimaal strooisel voor elke stal. het is honderd procent plantaardig, afkomstig van de vlasplant. In het Lavor vlasstrooisel zuivere lemen bevinden zich geen stof, ongedierte, parasieten en andere micro-organismen. Bovendien vormt vlas geen proppen in de hoeven. Dat is wel zo comfortabel voor uw dieren. Doordat de vlaslemen snel afbreken tot compost, is dit strooisel bijzonder praktisch voor u. Het restvolume is relatief laag en dat is een pluspunt bij het uitmesten.

Gebruik | lavor | vlaslemen

Hoe gebruik ik het produkt?

Voor de eerste keer instrooien
Verwijder het oude strooisel uit de box en spuit de vloer schoon. Strooi de vlaslemen op de nog vochtige vloer. (Maak eventueel de grond opnieuw vochtig vlak voor het strooien.) Een ruime aanvangsdosering is nodig voor een dikke mat. Een goede vuistregel is:

een box van 3 x 3 meter     5 balen vlas
een box van 4 x 4 meter     7 balen vlas

Dagelijks
Neem dagelijks de mestballen weg met een paardenvijgenvork, zonder in de strooiselmat te woelen. Hark de bovenlaag dicht, waar het paard deze heeft omgewoeld of opengekrabd. Het voordeel van vlasstrooisel is dat het vocht naar onderen wordt gezogen en de toplaag weer snel droog is.

Wekelijks
Verwijder bij paarden met een vaste urineerplaats het natte strooisel. Strooi om de week een halve tot een baal bij, om de de bovenlaag bij te werken.
Om de tien a twaalf weken dient u het strooisel volledig te verwijderen, de stal grondig schoon te maken en vers strooisel aan te brengen.

© 2014 - 2022 vandewisnarehoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel